Thomas Lissing frilansjournalist kontor svartvit

Hej!

Jag är bosatt i Växjö och jobbar sedan 1990-talet som frilansande journalist, författare och fotograf. Under många år var jag kulturskribent och konstrecensent för Smålandsposten. Sedan 2009 har jag gett ut egna böcker samt producerat manus och bildmaterial till olika uppdragsgivares publikationer. Du kan se en del av dem här:

Förutom böcker arbetar jag med andra dokumentationsuppdrag, som rapporter och utredningar. Ämnena kan variera stort, allt från tillgängliggörande av naturreservat till kulturupplevelser för unga med funktionshinder. Trädgård är ett av mina favoritämnen att skriva om, och mitt senaste projekt handlar om träd i Växjö stad.

Som journalist har jag en bred kunskapsbas, och det är med stor nyfikenhet jag ger mig in på nya områden. Jag håller också alltid utsatt deadline.

Jag började min yrkesbana inom dagspressen, som tidningsfotograf. För mig betyder bilder mycket, och i mina uppdrag lägger jag stor vikt vid att illustrationerna håller hög kvalitet och samspelar med texten. För vissa uppdrag använder jag drönare för att nå bästa möjliga resultat. Här är några exempel:

jag är redo för nya uppdrag

Ska vi höras?